Wachtwoord vergeten?

Nieuws detail
19 feb 2018 13:12 Leeftijd: 1 Jaar

Tumblingafdeling boekt mooie wedstrijdresultaten

Door: Dave Baert

De tumblingafdeling heeft dit seizoen al een aantal wedstrijden achter de rug!

Al onze gymnasten krijgen de kans om een aantal keer per jaar deel te nemen aan een wedstrijd en dit op hun eigen niveau.

Sienna Piette, Rejhan Hucic, Anouk Reynaerts en Sharona Juré namen deel aan het recreatoernooi op de airtrack op 11 november.

Met de recreatoernooien richt GymFed zich op de recreatieve gymnasten die 1 tot 4 uur per week turnen. De recreatoernooien zijn met een leuk en uitdagend programma, zowel voor gymnasten en trainers, een doel om naar te werken. Met een motiverend beloningssysteem en in een aanmoedigende wedstrijdomgeving zijn de recreatoernooien daarnaast een leuke manier om met je groep naar buiten te komen.

Voor gymnasten tot en met 12 jaar wordt er gewerkt met een gouden, zilveren of bronzen medaille voor alle deelnemers naargelang de behaalde punten.

Vanaf 13 jaar ontvangen enkel plaats 1, 2 en 3 een medaille en vanaf de 4de plaats wordt een aandenken voorzien.

Sienna (11-12 jarigen) werd 29ste en behaalde een zilveren medaille. Rejhan en Anouk  (11-12 jarigen) kregen een bronzen medaille voor een 37ste en 39ste plaats.

Sharona (13-14 jarigen) werd knap 20ste.

Op 25 februari wagen ze, samen met Yente Cleerbout, nog eens hun kans in Kieldrecht.

Er namen ook al gymnasten deel aan 2 wedstrijden op C-niveau op de tumblingbaan

Op 13 en 14 januari was het de beurt aan Lux Ashley, Leni Van Domburg, Amber Joris en Ayco Kempenaers om op de 1ste provinciale voorronde in Niel hun kunnen te laten zien aan de jury op de tumblingbaan.

Lux eindigde 35ste en Leni 24ste bij de 13 jarigen allround. Bij de 15 jarigen allround was de 30ste plaats voor Ayco en de 7de voor Amber.

De 2de provinciale voorronde ging door in Vosselaar op 3 en 4 februari.

Amber haalde hier een fantastische 4de plaats van alle Antwerpse deelnemers. Ayco kon spijtig genoeg niet deelnemen wegens ziekte.

Ook Lux en Leni turnden schitterend en werden 10de en 5de van Antwerpen.

Deze 4 meisjes mogen binnenkort nog eens turnen voor een jury en wel op 10 en 11 maart in Schelle.

Proficiat iedereen met de behaalde resultaten en veel succes voor de volgende wedstrijden!!